Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на километраж?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на километраж?

Едно от светодиотчетата на километража ми е изгоряло и сега дясната част несвети. Може ли някой да ми даде схема как се сваля да не счупа нещо?
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
    sigpic

Първоначално публикувано от Grizoo Покажи съобщение
    Едно от светодиотчетата на километража ми е изгоряло и сега дясната част несвети. Може ли някой да ми даде схема как се сваля да не счупа нещо?
    Има 2 болтчета отгоре на пластмасата над километража отвиваш ги и дърпаш внимателно напред,че от долната страна е на щипки, като го свалиш това самото табло е на 4 винта и си готов! Само ако откачаш буксата на таблото свали клемата на акумулатора,че ще набиеш грешка в Airbag-a.

Comment

Мерси утре ще го мъча
      SAAB 9-3 SS 1.9TiD
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
        Има 2 болтчета отгоре на пластмасата над километража отвиваш ги и дърпаш внимателно напред,че от долната страна е на щипки, като го свалиш това самото табло е на 4 винта и си готов! Само ако откачаш буксата на таблото свали клемата на акумулатора,че ще набиеш грешка в Airbag-a.
        Колега аз съм си свалял километража 5 пъти,но не съм откачал клеми(защото незнаех).Не ми се е получавала грешка за Аирбега.Тва може ли да е признак за нередност нещо по него???
        Alfa Romeo 146 1.9 td
        А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

patrona - не. Ако ти светва и угасва лампата когато палиш значи си работи. Става грешка когато подадеш на контакт със свалени букси.Но е за препоръчване!
          146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Бе аз нещо 2 часа го мъчих и не излиза след като развих тези болтчета горе. Явно тези щипки отдолу спират движението. Има ли някакъв чалъм как точно се освобождават? Дали не е нещо в местото между таблото и волана да се натиска за помощ?
            ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
            ПЛОВДИВ

Comment

При мен понякога излизат от първия път,понякога много ме мъчат.Нищо не се натиска те са две метални скоби в които влиза пластмасата на капачето,трябва просто малко да се поразклати и леко с дърпане се освобождават....Имам много снимки на таблото но за жалост щипките никъде не се виждат.
              Last edited by 455115; d.m.y г., 10:43.

Comment

Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщение
                ....Дали не е нещо в местото между таблото и волана да се натиска за помощ?

.... те са две метални скоби в които влиза пластмасата на капачето....

Точно там, сваляш волана в най-долно положение и в двата края на процепа м/у него и таблото се бърка за да натиснеш скобите и да освободи.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ееееххх значиии...
                  Вчера свалях и аз таблото заради изгоряла крушка... как не се сетих да направя 2-3 снимки
                  Та значи всички колеги са прави.Аз те съветвам,обаче (ако все още не си го разглобил) да използваш отверка за да натиснеш щипките(пластините),че аз се мъчих 10 минути и си изпотроших пръстите
                  sigpic

Comment

Днеска беше лошо времето и не съм пипал нищо. Утре се надявам да не вали за да я сменя тая крушка.
                    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                    sigpic

Comment

колега, пробвай с търсачката, имаше тема със снимки...
                      не е толкова трудно свалянето, наистина щипките са здравички, но както каза един колега по-горе опитай с плоска отвертка, по-лесно е
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

малко извън темата - как се чисти тази дрешка,кой диагностичен порт се използва,защото пробвахме но елкона не разпосна аер бег-а
                        AlfaRomeo 146 1.4TS '99 - ГИ BSM

Comment

Първоначално публикувано от remz Покажи съобщение
                          малко извън темата - как се чисти тази дрешка,кой диагностичен порт се използва,защото пробвахме но елкона не разпосна аер бег-а
                          Буксата за Airbag-a намира се над жабката (или беше под нея...не помня точно) под кората над нея (при пасажерския Airbag - ако имаш такъв) пробвайте да търсите като някакъв фиат...

Comment

мерси колега,ще пробваме
                            AlfaRomeo 146 1.4TS '99 - ГИ BSM

Comment

А да питам и аз какви са крушките/диодите понеже и моите на оборотомера са дали фира.. и от къде мога да си взема по бензиностанциите има ли ...

Comment

Working...
                              X